Roepnaam: Hoa
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 13/01/2020
Stamboom: Ja

Vanwege gezondheidsredenen van zijn eerste eigenaar wordt een nieuw huis gezocht voor een jonge reu.
Momenteel verblijft Hoa bij een opvangadres in Duitsland.

Hoa is een lieve reu die echter wel wat sturing nodig heeft van iemand die ervaring heeft met Tatrahonden of een vergelijkend ras.
Hij is als gezinshond opgegroeid en heeft zijn eerste maanden doorgebracht in een gezin met kinderen in de leeftijd rond de 10 jaar. Kleinere kinderen is hij niet gewend. Hij is bekend met andere huisdieren en vertoond sociaal en speels gedrag met andere honden.

Met Hoa is geen cursus gedaan en hij is eerder onzeker dan dominant. Bepaald gedrag wat hij laat zien als hij nog geen vertrouwen heeft, zal
wellicht zo worden geïnterpreteerd maar de oorzaak ligt vermoedelijk in zijn veranderde situatie.
Voor mensen die hij niet kent is hij terughoudend maar eenmaal voor je gewonnen dan wordt hij graag aangehaald en hij is gevoelig voor lieve woordjes. Als hij naar zijn nieuwe thuis zou gaan is het belangrijk hem ruim de tijd te geven om te wennen aan de nieuwe leefomgeving en het gezin en hem niet al meteen te confronteren met allerlei nieuwe prikkels, zoals bezoek enz.

Hoa is heel vriendelijk van aard maar als hij zich bedreigd voelt, zal hij zeker reageren. Hij vindt het ook niet leuk als hij geplaagd wordt of als er iets van hem wordt afgepakt. Een harde aanpak zal zeker niet werken bij hem.
Tot op heden is Hoa een gezonde jonge hond. Hij is niet gecastreerd, en hij is compleet ingeënt, inclusief Rabiës en mag dus de landsgrenzen passeren. Hij rijdt graag mee in de auto, speelt graag met teven van zijn eigen formaat en is normaal waaks, zoals een Tatrahond betaamt.

Ben jij die geduldige en ervaren Tatrabaas die een kleine uitdaging best aandurft?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een email naar gezondheidwelzijn@topnl.eu voor meer info en/of de contactgegevens van de fokker of de huidige verzorgers van Hoa.