Informatie

TOPnl heeft vanaf de eerste Algemene Ledenvergadering in februari 2013 een verenigingsfokreglement (VFR) welke later in 2013 is goedgekeurd door de Raad van Beheer.

De bij ons aangesloten fokkers vinden gezondheid, het karakter en de socialisatie van de pups erg belangrijk. Hun honden leven niet in kennels maar in huis, waar ook de pups de eerste weken van hun leven verblijven. Zij doen hun uiterste best het uiterlijk van de Tatrahond, zoals omschreven in de rasstandaard te behouden.

De fokkers maken zelf hun keuzes wat de combinaties betreft. TOPnl heeft geen puppywachtlijst maar informeert over de (geplande) dekkingen, geboorteberichten en de dekreuen van haar leden. De nestjes vermeld op onze website voldoen aan ons verenigingsfokreglement.

Het beste informeert u rechtstreeks bij de fokker of de dekreueigenaar. De fokker is en blijft zelf verantwoordelijk voor de pups die bij hem zijn geboren.

Op de pagina’s pupinfo, fokkers en dekreuen treft u de actuele informatie.

Bent u van plan om met uw teef eens een nestje te fokken of denkt u erover na om uw reu in te zetten als dekreu? Informeer bij ons waar de honden aan moeten voldoen en welke stappen te ondernemen. TOPnl helpt u graag hiermee.